lördag 13 november 2010

Präst eller Lärare?

Jag har ett ganska viktigt beslut framför mig.. ett beslut som jag har varit väldigt säker på enda sen jag var 8 år gammal, men som jag just nu tvekar över.
Jag har alltid velat blivit lärare (och inte bara lärare, världens bästa lärare!).. men nu vill någon där uppe sätta käppar i hjulen för mig. Lönen är pissdålig för 3½ års utbildning + att det inte finns så mycket jobb.
Jag får alltid höra att jag slösar bort mina betyg, och har egentligen inte brytt mig om vad andra har tyckt om det.. förrän nu.

Därför har jag nu gjort lite tester på internet för att kolla vilka yrken jag passar för... Och gissa vad? Självklart passar jag bäst som lärare.. What to do??

Din personlighetstyp:

Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrik i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.


Jag är sååå förvirrad just nu!

1 kommentar:

Johanna sa...

Vart testade du det någonstans?